1033 Budapest
Apát utca 6-8.
+36 20 390 3700
Hívjon minket!
Rólunk
Hajnal Lajos
Bízom benne, hogy célkitűzéseink, megbízhatóságunk és szolgáltatásaink színvonala ismeretében hamarosan Önt is elégedett ügyfeleink között üdvözölhetjük. Hajnal Lajos
tulajdonos, ügyvezető igazgató

A villamos energia lehet olcsó is, sőt, akár ingyen is hozzájuthatunk. Mindezt úgy, hogy még a környezetünket is óvjuk.

Az Európai Unió, és így Magyarország is, nagy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a jövőben az energia mindenki számára elérhető, olcsó és tiszta legyen, valamint folyamatosan rendelkezésre álljon. A tervek szerint 2030-ra az 1990-es szinthez képest 40 százalékkal csökkentjük az üvegházhatású gázok kibocsátását, 27 százalékra emeljük a megújulók részarányát az energiamixben, és legalább 27 százalékos energiahatékonyság növekedést fogunk elérni. Ezeket a célokat csak akkor tudjuk teljesíteni, ha a fosszilis energiahordozók helyét a napenergia egyre jobban átveszi. Ezért bátran kijelenthetjük, hogy a napenergia lesz a jövő energiatermelésének egyik legfontosabb pillére, és ebben minden háztartásnak és vállalkozásnak aktív szerepe lehet, hiszen hazánkban szinte minden épület és terület alkalmas arra, hogy fotovoltaikus rendszerekkel áramot termeljen.  Húsz év múlva már nehezen találunk majd olyan épületet, amin nincs napelem.

Vállalkozásunk célja,

hogy tevékenységünkkel hozzájáruljunk – az alternatív energiaforrások hasznosítása révén – a környezetbarát módon megvalósuló fenntartható fejlődéshez és nem mellékesen ezzel párhuzamosan kitűnő megtakarítási lehetőséget is kínálunk ügyfeleinknek, hiszen napenergia rendszerük befektetés lesz, amely működése során visszatermelődik áram formájában.
A napelemek területén az utóbbi években felgyorsultak a folyamatok, a kiforrott műszaki megoldásoknak köszönhetően az energiatermelés számos területen ma már versenyképesebb megoldást nyújtanak, mint a hagyományos megoldások.

Cégünk hitvallása,

hogy ügyfeleink számára a lehető legoptimálisabb megoldást biztosítsunk, olyan módon, hogy ne kelljen kompromisszumot kötnie az energiafelhasználást illetően.

Céljaink

elérése érdekében évek óta szoros együttműködés alakult ki a napenergia termelés előállítását szolgáló, különböző profilú, és tevékenységüket magas szinten ellátó piacvezető német vállalatcsoportokkal. Több mint 10 éve napi munkánkat kiváló minőség, professzionális rendszermegoldások, vevőinkkel megvalósított partneri viszony és egyedülálló ár-érték arány jellemzi. Piaci előnyünk megtartása érdekében folyamatosan dolgozunk a technológia továbbfejlesztésén kollégáink szakmai képzésén, annak érdekében, hogy partnereink számára mindenkor és minden esetben a legkorszerűbb technológiát képviselő berendezéseket biztosítsuk és a legoptimálisabb napelem rendszereket építsük.

Céljaink közt szerepel még a az eszközparkok fejlesztése és a kutatásfejlesztés!

A Sollight Energia Esco Kft. 2009. szeptember 30-án alakult a cég fő tevékenysége a háztartási méretű kiserőművek, hálózatba történő visszatáplálás elleni védelemmel ellátott kiserőmű, napelem parkok, továbbá az aktuális uniós pályázatok (energetikai korszerűsítés) teljeskörű ügyintézése és kivitelezése. Az elmúlt években több közintézmény energetikai korszerűsítésében részt vettünk, továbbá napelemes kiserőművet és háztartási kiserőműveket telepítettünk. Jelenleg a társaságunk bevételéhez alkalmazkodva fejlődik az elmúlt évekhez képest. A 2020-as pénzügyi évben sikerült nagyobb mértékű növekedést elérnünk, az árbevétel 744 915 ezer Ft, az adózott eredmény 17 135 ezer Ft, a saját tőke 117 701 ezer Ft volt.

A munkavállalók száma 13 fő, munkáinkat nagyrészt önállóan végezzük, de álvállalkozók bevonását is szoktuk alkalmazni.

Társaságunk a jelen és a jövőbeli napelemes kiserőművek építéséhez nemcsak a humán erőforrást tartja fontosnak, hanem hogy a munkafolyamatok gyorsan és precízen legyenek elvégezve, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a meglévő eszközparkunk fejlesztésére is.

A Sollight napelemes megoldásokat szállító ESCO cégként napi szinten szembesül a napelem telepítések okozta piaci kihívásokkal. Ennek egyik nyilvánvaló tünete, hogy az elosztói vállalatok már nem képesek befogadni a beadott bekötési igényeket, napi szintű jelenség, a beadott kapacitás igények elutasítása vagy csak részleges befogadása, mivel az összes hálózatra kapcsolandó termelő eszköz befogadása a hálózat stabilitását veszélyeztetné. Emiatt a Sollight az utóbbi időben folyamatosan keresi, hogy milyen megoldásokkal tudná elősegíteni, hogy az napelemek telepítését tervező ügyfelek igényeit meg tudja valósítani, a tervezett kapacitással és számosságban, valamint tervezhető módon, mivel az elosztói cégektől érkező elutasítások tulajdonképpen napelemes megoldások tervezési és értékesítési piacát szűkítik.

A Sollight az elmúlt években több kutatás-fejlesztési projektként az akkumulátorok töltés és kisütés vezérlésének optimalizálása az akkumulátor élettartamának meghosszabbítására fordított nagy figyelmet, jelentős eredményeket ért el továbbá napelemes rendszerek épületenergetikai optimalizációjában, megoldásukkal pontosan lehet tervezni a telepítendő napelemek kapacitását az adott intézmény épületenergetikai sajátosságainak figyelembevételével. Kutatási projekt továbbá a menetrendezés pontatlanságának kompenzálására irányuló fejlesztés, a piaci szabályozás változása miatt egyre drágábbá válik ugyanis a menetrendtől való eltérés. A kutatás célja olyan vezérlési módszerek kialakítása, illetve kereskedelmi forgatókönyvek kidolgozása, amellyel technikailag vagy kereskedelmi optimum megtalálásával minimalizálni lehet az eltérések költségeit.

 

A SOLLight naperőmű megoldások tervezésével, kivitelezésével és ezen a területen teljeskörű megoldások értékesítésével, üzemeltetéssel és karbantartással egyaránt foglalkozó vállalkozás.

A SOLLight azon felül, hogy napi szinten tervez és valósít meg háztartási és erőművi léptékű fotovoltaikus rendszereket, kutatja is az ezzel kapcsolatban a piacon megjelenő problémák lehetséges megoldási módjait. A napenergia hasznosítás területén folyamatos technológiai kihívásokkal és piaci változásokkal kell szembenéznie. Megoldásszállítóként napi szinten találkozik a telepítési igények elutasításával, mérséklésével DSO oldalról, illetve az időjárásfüggésből fakadó kiegyenlítés problémájával a mérlegköri elszámolás szintjén.

A Sollight az elmúlt években több belső kutatás-fejlesztési projektet indított. Egyik kutatási témájuk az akkumulátorok töltés és kisütés vezérlésének optimalizálása az akkumulátor élettartamának meghosszabbítására. A következő években a tárolók megjelenésével egyre nagyobb értékben lesz szükséges akkumulátorok vásárlására, az akkumulátor élettartamának növelése jelentős költségmegtakarítást jelenthet  a cégnek hosszútávon.

A cég jelentős eredményeket ért el napelemes rendszerek épületenergetikai optimalizációjában. Módszerükkel pontosan lehet tervezni a telepítendő napelemek kapacitását az adott intézmény épületenergetikai sajátosságainak figyelembevételével, ami jelentős költségmegtakarítást jelent a beruházás és az üzemeltetés során is.

Egy másik kutatási projekt a menetrendezés pontatlanságának kompenzálására irányul. A piaci szabályozás változása miatt egyre drágábbá válik a menetrendtől való eltérés. A kutatás célja olyan vezérlési módszerek kialakítása, illetve kereskedelmi forgatókönyvek kidolgozása, amellyel technikailag vagy kereskedelmi optimum megtalálásával minimalizálni lehet az eltérések költségeit.

A belső kutatás-fejlesztéseket gazdasági okokból az elmúlt években részben alvállalkozók bevonásával végezték, az idei évtől már egyre nagyobb arányban saját alkalmazottakkal oldja meg.

Lakossági, ipari és erőművi szintű napelemes beruházások kivitelezésében gyűjtött széleskörű tapasztalat jellemzi. A megoldások része a folyamatos adatgyűjtés és elemzés, valamint különböző igény szerinti fejlesztések. Az adatgyűjtésekre alapozva optimalizálhatóak a megoldások, pontosítható az ügyfeleknek nyújtott ESCO szolgáltatás.

A megoldások szállítása és karbantartása során erősáramú és gyengeáramú villamos hardver telepítést is végez a SOLLight, a telepített naperőművekben jelentős mennyiségű, komoly szakértelmet igénylő villamos szerelési igény lép fel.

Akkumulátoros rendszerek telepítése, elektronikai, mechanikai szerelése: az akkumulátoros energiatároló rendszer több részegységből áll, ezek tervezése, telepítése, integrálása, beüzemelése szerves részét képezi a tevékenységünknek.

 

Tények számokban

58 391 db
napelem
105 395 m2
felület
15 000 t
Co2 megtakarítás
2 207 172 240 Ft
pénz megtakarítás

Díjaink, elismeréseink