1033 Budapest
Apát utca 6-8.
+36 1 430 1113
Hívjon minket!
Fronius Primo

Fronius Primo

Az új generációs Fronius Primo egyfázisú, transzformátor nélküli inverterek 3-tól 8,2 kW-ig terjedű teljesítményükkel ideálisak a háztartások számára. Az innovatív Superflex szerkezete biztosítja a maximális rugalmasságot a rendszer tervezése során, és a SnapInverter telepítő rendszerrel egyszerűbb a telepítése és a karbantartása, mint valaha. A kommunikációs csomag minden alap felszereltségen kívűl tartalmazza még a WLAN-t, energiagazdaságos üzemmódot, számos interfészt és sok minden mást, amely a Fronius Primot tökéletessé teszi a leendő tulajdonosa számára. További adatok a letölthető dokumentumok menüpontban

FRONIUS TERMÉK ELŐNYÖK

Snapinverter technológia

A „SnapIN” technológiának köszönhetően egyszerűen szerelhető és szervizelhető. A könnyűsúlyú, falra szerelhető rész rögzítését és a kábelek bekötését követően az inverter kerül felhelyezésre. Az inverter javítása, cseréje érdekében nem szükséges a kábelezést eltávolítani, hiszen az a falra szerelhető részen található. A csere inverter a hibás készülék eltávolítása után egyből a helyére illeszthető. Gyors, egyszerű, biztonságos.

Superflex Design

A széles MPP tartománynak köszönhetően sztenderd kristályos modullal Primo inverter esetén 4 db-tól, Symo inverter esetén 6 db-tól akár 24 db-ig biztosítható a megfelelő működés. Napelemes rendszerhez, a modul számhoz igazodó, alkalmazkodó kialakítási lehetőségek. A dedikált munkapontoknak köszönhetően akár 200%-ig is túltervezhetőek az inverterek, így elérhetővé válnak komplex, több tájolású tetők is, mindez rugalmasan és egyszerűen.

Dynamic Peak Manager

Árnyékhatás esetén is megtalálja a legjobb MPP-t. A teljesen új, dinamikusan és adaptívan alkalmazkodó algoritmussal változó környezeti feltételekkel is optimalizálható a kimeneti teljesítmény. A Superflex design-al az árnyékhatások elkerülése érdekében több kialakítási lehetőség áll rendelkezésre. Nagyobb flexibilitás, magasabb hozam!

Smart Grid Ready

Segítségével a jövőbeni hálózatüzemeltetési kihívások, feszültség- és frekvencia stabilitás megvalósíthatóak. A helyi hálózati kihívásokhoz igazodó szabályozással minimalizálható a kikapcsolások száma és ezzel a hozam csökkenés. Képes vezérelni a Smart Grid Ready fűtési/hűtési rendszereket, mellyel tovább növeli a szabályozási portfóliót. Jövőbiztos, hiszen már most is rendelkezésre állnak a megoldások, valamint a későbbi fejlesztésekre a potenciálok. Minden egyben rendszer megoldás.

Zero Feed-in

A rendszer túlterhelésének elkerülése érdekében helyi fogyasztókat tudunk vezérelni, hogy akkor használjuk fel az energiát, amikor rendelkezésre áll. Ezzel akár tudunk meleg vizet előállítani, elektromos autót tölteni, klímával, hőszivattyúval fűteni/hűteni, mindezt automatikusan, emberi beavatkozás nélkül. Nagyobb rendszereknél a hálózatba táplálás tiltása esetén az inverterek leszabályozása is automatikusan történik. Mindezekhez szükséges Smart Meter telepítése, mellyel a fogyasztásunkat is tudjuk monitorozni.

Integrált adatkommunikáció

Az integrált adatkommunikációval LAN vagy WiFi kapcsolat segítségével tudunk a helyi hálózaton keresztül küldeni és archiválni adatot. Az adatok ezek után a Solar.Web-en érhetőek el, ami automatikusan értesít az inverter(ek) aktuális állapotáról. Elérhető válnak különböző kommunikációs interfészek, teljesítmény-kontroll funkciók és az energiamenedzsment relé, mindezt extra költségek nélkül.

Aktív hűtés

Az aktív hűtésnek és az IP 65-ös és IP 66-os védelemnek köszönhetően bárhol elhelyezhető az inverter, legyen az kül- vagy beltéri alkalmazás. A mindössze 20 cm-es, szoros elhelyezhetőség miatt kevesebb értékes helyigénnyel rendelkezik. A 2-3 db fordulatszám-vezérelt ventilátor az inverteren belül, valamint a külső hűtőborda felületén a megfelelő hőmérsékletet biztosítja a hosszabb élettartam érdekében. Erőművi alkalmazásoknál a hosszabb élettartam mellé nagyobb hozamot is garantál magasabb kihasználtság esetén a melegebb időszakokban.

HF transzformátor

A Galvo inverterek a DC és AC oldal galvanikus leválasztása érdekében nagyfrekvenciás transzformátorral szereltek. A magasabb hatásfok eléréséhez több lépcsős átkapcsolást valósít meg és ezzel 3 hatásfok csúccsal rendelkezik.